SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/027 | 4090 Polgár, Kiss Ernő utca 10

Intézmény logo

József Attila Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. ápr. 9.


Admin

    József Attila napok

    József Attila napok Április 10-12

    József Attila napok

    Iskolánkban április 10-12-ig kerültek megrendezésre a József  Attila napok. A  rendezvénysorozat garantálta, hogy mindenki megtalálja a számára érdekes és tanulságos programot. Az események során a tanulók megismerkedhettek József Attila életével, munkáságával, ami különösen fontos, hiszen iskolánk az ő nevét viseli A programsorozat részeként illusztrációs versenyt szerveztünk József Attila Altató című versét kellett lerajzolniuk a tanulóknak. A diákok tudásának bővítésére kvíz versenyt rendeztünk. A mozgást kedvelői kerékpáros túrán vettek részt. 

    Az eseménysorozat részeként megemlékeztünk  a Felvidékről kitelepítettekről. A megemlékezést és tiszteletadást különleges eseménysorral ötvöztük és a diákok aktív részvételével szerveztük meg. Fontos számunkra, hogy a diákok ne csak a történelemkönyvekből ismerjék meg az ilyen súlyos történelmi eseményeket, hanem élményszerűen, aktívan is feldolgozzák azokat.

    Erre a programra  április 12-én került sor, amikor iskolánkban nem volt tanítás. Ezen napon a versenyző szellem került előtérbe. Sportos kihívások és szellemi próbatételek várták a diákokat, ötvözve a múlt szellemét és a modern kihívásokat. 

    A versenyek három témakörben zajlottak. 

    • Sport: A tanulók sportos, ügyességi feladatokban méretettek meg, többek között kapura rúgás, kosárra dobás, pingpongozás, dekázás, ugrálókötelezés stb.
    • Költészet: József Attilához és költészetéhez kapcsolódó feladatok, így versidézet folytatása, puzzle kirakása, kvízkérdésekre való válaszolás.
    • Történelmi feladatok: A felvidéki kitelepítéshez kapcsolódó különböző típusú feladatok megoldása. A feladatok során a diákok mélyebben megismerkedhettek a Felvidékről kitelepítettek sorsával. Szöveget dolgoztak fel, a hozzá tartozó kérdésekre válaszolva, képek alapján esszét írtak, megkeresték és bejelölték azokat a településeket, melyek érintve voltak a kitelepítésben, puzzle-t raktak ki, az eseményhez kapcsolódó szavakat kerestek egy szókeresőben.

    A feladatok lehetőséget biztosítottak a tanulóknak, hogy játékos formában fejlesszék tudásukat, átismételjék a korábbi ismereteiket, de jól fejlesztette problémamegoldó képességüket is. A csapatmunka elősegítette, hogy jobban megismerjék egymást, tudjanak együtt dolgozni, egymáshoz alkalmazkodni. 

    A verseny lezárását követően az eredményhirdetéskor minden résztvevő csapatot oklevéllel és értékes ajándékcsomaggal jutalmaztunk, ami szimbolikusan is hozzájárult ahhoz, hogy a diákok értékeljék az együtt töltött időt, a megszerzett tudást. A nap zárásaként közös étkezés következett, ahol az előre elkészített szendvicseket jóízűen fogyasztotta el mindenki. A pozitív visszajelzések és a jó hangulat bizonyítéka annak, hogy a diákok értékes tapasztalatokkal gazdagodtak.  

    Hiszünk abban, hogy az ilyen jellegű programok fontosak az iskolai közösségi életben, elősegítik a történelmi tudatosságot, a kulturális örökség megőrzését és a magyarságtudat fejlesztését.

                Gulyásné Lovász Mária

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Ballagás

    Ballagás

    2021-2024 Ballagás

    2024. máj. 2.


    Admin

    Rendkívüli felvételi eljárás

    Rendkívüli felvételi eljárás

    Felhívjuk a Tisztelt Szülők és Felvételizők figyelmét, hogy iskolánk rendkívüli felvételi eljárást hirdet

    2024. máj. 2.


    Admin

    Felvételt nyert tanulók

    Felvételt nyert tanulók

    A felvételt nyert tanulók listáját az alábbi linkre kattintva tekintheti meg

    2024. ápr. 29.


    Admin


    Partnereink

    SZC logo

    Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


    József Attila Szakképző Iskola

    4090 Polgár, Kiss Ernő utca 10

    Telefon: 0652391544

    E-mail: titkarsag@jagszi.berettyoujfaluiszc.hu

    OM azonosító: 203030/027


    2024József Attila Szakképző Iskola